• Novinky

            • Imatrikulácia prvákov

            • Dámy a páni, máme oficiálne nových prvákov! Statočne prešli úlohami, ktoré im pripravili 12 mesiačikovia ehm pardon.. naši deviataci! Tí sa do príprav vložili naplno a zainvestovali aj do kvalitných kostýmov. Nejeden prvák, keď videl December s vianočnými svetielkami okolo hlavy, či August s plážovou osuškou zaklipkal očami od úžasu. Darmo, máme úžasných deviatakov a vďaka nim už aj pasovaných prvákov. Najmladší žiaci našej školy ukázali, že titulu školáka sú hodní a prvé týždne v škole sa aj niečo nové naučili. Nech im nadšenie a chuť učiť sa vydrží minimálne po maturitu! :)

            • Duchovné cvičenia a teambuilding pedagógov

            • Ak chceme dávať, musíme aj čerpať :) Aj z tohto dôvodu sa po dlhej covidovej prestávke opäť uskutočnili duchovné cvičenia pedagógov našej školy. Čas stíšenia a modlitby sa odohrával v krásnom prostrední kremnických vrchov v Oáze sv. Filipa v Lúčkach. Duchovnými cvičeniami nás sprevádzal benediktín o. Ján Dolný. Tento čas bol nielen priestorom pre ticho, stretnutie s Kristom v Eucharistií, načerpaní v modlitbe a Božom slove, ale aj v budovaní spoločenstva v našom pedagogickom zbore. Krásne počasie a pestrofarebná príroda tiež ponúkli zámienku pre spoločné rozhovory a bližšie spoznanie sa medzi nami.

              Nech dar duchovných cvičení prinesie ovocie v našom poslaní a každodennej práci :) 

            • To som ja, Tvoj strom!

            • Vedeli ste, že 20.októbra majú všetky stromy na svete svoj sviatok? Také narodeniny a meniny zároveň. Keď máme sviatok my ľudia, zvyknú nám dávať kamaráti a rodina darčeky. No a v škole sa často na svoj sviatok delíte so svojimi spolužiakmi i učiteľmi (nosíte rôzne dobrôtky). Náš strom, naša jabloň nám tiež na svoj sviatok darovala po jabĺčku, ktoré ste Vy pekne vyfarbili a teraz zdobia okná našej školy. Všetci dokážeme byť štedrí! Darujme našim stromom a to nielen v deň ich narodenín a menín darček, stačí maličký, stačí ak začneme každý od seba a budeme veriť, že ostatní sa pridajú. A aký darček mám na mysli? Možností je mnoho!? Trieď odpad a pamätaj, že papier patrí do modrého kontajnera; prines papier v čase zberu papiera do svojej školy ... na kreslenie a písanie využívaj obidve strany papiera ... čo sa dá utrieť handričkou, neutieraj papierovou vreckovkou ...

            • Milión detí sa modlí ruženec

            • V utorok sme sa pridali ako škola k celosvetovej iniciatíve Milion detí sa modlí ruženec. Do modlitby sa počas 1.vyučovacej hodiny zapojili všetky triedy našej školy - či už čítaním zamyslení na úvod každého tajomstva, spevom piesní alebo prednášaním modlitby desiatku sv. ruženca. Zvládli to aj naši prváci na jednotku!

              Štvrtáci našu školu reprezentovali modlitbou sv. ruženca priamo v rádiu Lumen. Že to zvládli na výbornú si môžete nielen pozrieť na fotkách, ale aj vypočuť :)

              https://drive.google.com/file/d/1y56PRep7FD-fnW-aOEc4QCPvRf_KNVFR/view?usp=sharing

              Nech modlitba sv. ruženca prinesie ovocie pokoja pre našu školu, spoločnosť aj pre celý svet. 

            • Svetový deň potravy

            • V rámci SVETOVÉHO DŇA POTRAVY sa naši prvostupniari celý týždeň venovali zdravej výžive. Spoločne tvorili pyramídu zdravej výživy, rozprávali sa o kombinovaní jednotlivých jedál, o tom koľko dávok jednotlivých potravín je potrebné denne zjesť, ako aj o tom aká veľká má byť porcia jedál. V neposlednom rade boli oboznámení o dôležitosti pitného režimu. Veľmi ich bavilo zostavovať ZÁKERNÚ KOCKU (tá obsahuje potraviny, ktoré by sme mali jesť minimálne). Tak čo, máte slinky už aj vy?

               

            • Pozvánka

            • Milí rodičia, 

              pozývame Vás na stretnutie ľudí, ktorí sú zasiahnutí problémom nízkej dostupnosti bývania v Banskej Bystrici. Ceny bytov sú nadpriemerné, dostupnosť nájomného bývania je tiež problematická. V poradovníku na mestské nájomné byty je cca 290 čakateľov, pričom tí, čo sú momentálne na prvých priečkach, čakajú na mestské byty už od roku 2010.

              Vzhľadom na to, že priemernej samospráve trvá roky, kým sa jej podarí získať dostatočný počet nových bytov, sa tento problém môže dotknúť aj Vašich detí po tom, ako doštudujú.

              Aby kompetentní brali tento problém dostatočne vážne, potrebujeme im názorne ukázať aké veľké množstvo ľudí je týmto problémom zasiahnuté. Preto organizujeme v pondelok, 17. októbra o 18:30 veľké stretnutie všetkých ľudí zasiahnutých slabou dostupnosťou bývania v našom meste. Okrem toho tam však pozývame aj všetkých tých, ktorých sa možno tento problém momentálne priamo nedotýka, ale ktorí sú ochotní podporiť ľudí a rodiny v tejto kríze. 

              Chceme Vás preto v mene všetkých ľudí zasiahnutých týmto problémom poprosiť o účasť na tomto stretnutí. Každý jeden človek zaváži. 

              Aktuality a detaily tejto akcie môžete sledovať vo Facebookovej udalosti:

              ttps://www.facebook.com/events/395301442625735/?ref=newsfeed 

            • Jesenná brigáda - poďakovanie

            • Dobrá vôľa, nálada, výborné koláče i počasie a veľa šikovných rúk sa zišlo uplynulú sobotu na našom školskom dvore. A vidno, veru! Stretlo sa nás vyše osemdesiat a domov sme si odniesli nielen dobrý pocit , pekné zážitky, ale i radosť zo spoločenstva. Deti tiež pomáhali ako mohli, videli modlivku aj medvedíkov."Ďakujeme" na nás bude volať náš plot i dvor vždy, keď pôjdeme okolo. Úprimne ďakujeme všetkým za pomoc aj modlitby a Rade rodičov tiež za občerstvenie, morálnu a finančnú pomoc. O zeleň sa opäť postarala sponzorsky firma Arbor.um. Ďakujeme!

            • Triedne hody 1.B

            • V utorok 4.10.2022 mal svoj sviatok patrón 1.B triedy – svätý František z Assisi. Pre prvákov to bol výnimočný deň, pretože ho oslavovali spolu s ním. Zúčastnili sa sv. omše s pánom kaplánom, na ktorej prosili sv. Františka o pomoc a ochranu. Počas dňa spoznávali jeho život a to, aký bol. Vďaka rodičom nechýbalo ani občerstvenie, na ktorom si všetci pochutili. Podľa príkladu sv. Františka sa na záver spoločne pomodlili desiatok sv. ruženca s ružencami, ktoré v tento deň dostali. Svätý František Assiský, oroduj za nás!

            • Školský parlament aj v novom šk.roku

            • V stredu 5.10.2022 sa uskutočnilo prvé stretnutie žiackeho parlamentu v tomto školskom roku. V septemberi sa v niektorých triedach konali dodatočné voľby a po nich už nič nebránilo tomu, aby žiacky parlament začal naplno fungovať. Zástupcov jednotlivých tried prišiel pozdraviť aj pán riaditeľ, vyjadril im svoju podporu a vyzval ich k spolupráci. Členmi žiackeho parlamentu v školskom roku 2022/2023 sú: Marko Štrba, Samuel Antalov, Karin Pávová (predsedníčka), Tamara Gombalová, Samuel Mojžiš, Veronika Gazdová, Timon Kučerák, Matej Jaraba, Michal Holec, Martinka Kosková. Držme týmto mladým odvážlivcom palce, nech sa im darí napĺňať stanovené ciele a svojou prácou prispievať k lepším zajtrajškom na našej škole.

              Pripájame postreh z prvého zasadnutia od zástupcu 7.A Samuela Mojžiša:

              "Na dnešnom zasadnutí parlamentu sme rozprávali nápady čo by sme chceli priniesť na školu, projekty a následná realizácia projektov a taktiež sme riešili predsedu a podpredsedu parlamentu. Predsedníčka parlamentu naďalej ostáva vo funkcii a podpredseda skončil v parlamente takže sme mali voľby na funkciu podpredsedu parlamentu. Nikto nekandidoval takže sme odložil voľby na ďalšie zasadnutie. Ďalej sme riešili projekty na zlepšenie školy napríklad: bufet, automat na jedlo, skrášlenie chodieb, oddychová zóna, a plno ďalších vecí na ktorých budeme pracovať."

            • Ďakovná sv. omša

            • Milí rodičia, žiaci a priatelia školy, 

              zo srdca vám všetkým ĎAKUJEME, že ste sa zapojili do akcie Taška sv.Vincenta a srdečne vás pozývame na sv.omšu, ktorá bude v piatok 7.10.2022 o 7.45 hod. v Kostole sv.Kríža. Odslúži ju novokňaz páter Patrik Boržecký ako poďakovanie za vašu štedrosť a citlivé srdcia pre chudobných.

              Pri sv.omši sme vincentínovi Patrikovi poďakovali za jeho povzbudivé slová aj konrétnym darčekom. Matej Krnáč zo špeciálnej triedy nakreslil pre neho vlastnoručne portrét sv. Vincenta. Tešíme sa aj z týchto iniciatív na našej škole. 

            • Triedne hody 1.A

            • Štvrtok, deň sv. Michaela bol pre žiakov 1.A  triedy výnimočný. Sv. Michaela archaniela,  bojovníka proti zlu, si vybrali za svojho patróna. Potom, ako sa rozhodli bojovať proti zlu dobrom, boli slávnostne pasovaní za Božích bojovníkov. Božiu výzbroj aj silu získavajú aj zo sv. omše. Tak nech ich sv. Michael sprevádza!

            • Európsky deň jazykov

            • Od roku 2001 sa z iniciatívy Rady Európy každoročne 26. 9. oslavuje Európsky deň jazykov. Pri tejto príležitosti učitelia cudzích jazykov aj na našej škole absolvovali so žiakmi rôzne zaujímavé aktivity a projekty zamerané na jazykové zručnosti. 

              Hodiny angličtiny na 1. stupni sme si spestrili veselými aktivitami a kreatívnymi činnosťami. Prváčikovia sa naučili cudzojazyčnú pieseň, druháci zas vytvorili krásny plagát s vlajkami európskych štátov. Tretiaci a štvrtáci testovali svoje geografické a jazykové vedomosti v rôznych súťažiach a hrách.

              Žiaci druhého stupňa sa zúčastnili virtuálnej cesty európskymi jazykmi, objavili rozmanitosť kultúr a tradícií a obohatili si svojej vedomosti pomocou ineraktívnych kvízov.

              Veríme, že sme touto akciou podnietili väčší záujem o európske jazyky, dozvedeli sa nové zaujímavosti a podporili našich žiakov v učení sa cudzích jazykov.

        • Prihlásenie

        • Kontakt

          • Základná škola s materskou školou Štefana Moysesa
          • riaditeľ +421 48 415 34 29; sekretariát +421 48 415 34 60; ekonómka +421 48 415 48 47 personalistka +421 48 415 47 29; materská škola +421 48 420 44 20; Cirkevná šk. jedáleň +421 48 415 48 47;
          • Nám. Š. Moysesa 23, 974 01 Banská Bystrica 974 01 Banská Bystrica Slovakia
          • 00652709
          • Riaditeľ: Mgr. Michal Chrenka Zástupkyňa riaditeľa pre ZŠ: Mgr. Zlatica Mečiarová Zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: Mgr. Danica Tesáková Vedúca ŠKD: Adela Saksová Vedúca jedálne: Dominika Róthová
      • Staňte sa naším fanúšikom