• Novinky

            • Čo robia učitelia v škole cez prázdniny?

            • Naši žiaci si už pár dní užívajú horúce letné dni, vstávanie bez budíka a sladké nič nerobenie. Síce im ako učitelia ticho závidíme, predsa sa v škole nenudíme a makáme na sebe naplno. Napr. minulý týždeň na zaujímavom školení o životných zručnostiach, ktoré nám sprostredkovali skúsené lektorky z Škola u Filipa. Od septembra sa do ich uživotňovania púšťame naplno. 

              Po školeniach a poradách v stredu 6.7 naši pedagógovia vymenili "okukanú" zborovňu a priestory školy za príjemnejšie prostredie. Pracovný deň strávili v Saleziánskom stredisku v Sásovej a vrámci teambuildingu mohli na vlastnej koži zažiť projekt Orientačné dni Banská Bystrica. Cez interaktívne aktivity, zábavné aj seriózne chvíle a rozhovory posilnili vzájomné vzťahy a utvrdili sa, že v pracovnom kolektíve je veru sranda, dobrá atmosféra aj kvalitná spolupráca. Ďakujeme inštruktorom za kvalitný a podnetný čas, ktorý nám pripravili.

              Posledné dni v škole boli síce už s príchuťou dovolenky, no rozvoj učiteľov je na prvom mieste. Aj preto si dopriali čas pre školenie o Školský network, o.z. . Projekt im predstavil pán Ladislav Baranyai, ktorý sa v službe pre rozvoj škôl a mapovania potrieb žiakov, učiteľov a rodičov realizuje už dlhé roky. Môžete sa tešiť na veľké veci od septembra. V piatok sme sa zas venovali nastaveniu osobného plánu rozvoja, ktorý nám sprostredkoval pán riaditeľ. 

              Ďakujeme za vašu priazeň, spoluprácu, slová podpory, ocenenia aj konštruktívnej kritiky počas celého školského roka. Prajeme vám a vaším rodinám požehnaný a kvalitný čas oddychu počas letných prázdnin! Tešíme sa na vás v septembri! 

            • MAKSÍK a MAKS

            • Naši žiaci sa zapojili aj do celoročných matematických súťaží MAKSÍK (1.stupeň) a MAKS (2.stupeň). Precvičovali svoje matematické zručnosti a rozvíjali logické myslenie. Medzi úspešných riešiteľov sa prepracovali títo žiaci:

              MAKSÍK - Ján Nociar 2.A, Peter Keller a Lukáš Ďuriančík 3.A

              MAKS - Filip Zelený 5.A, Laura Veverková a Mária Budajová 5.B

              Gratulujeme a prajeme veľa ďalších študijných úspechov.

            • Cyklo-kolobežkový deň

            • Ak si niekto myslí, že na kolobežkách je nuda, tak nabudúce ho zoberieme so sebou. Aktívne dopoludnie prežili tretiaci na dvoch kolesách. Trasa: ZŠ s MŠ Štefana Moysesa - smer cyklo chodník až do Podlavíc, kde si urobili zmrzlinovú prestávku a späť sa vrátili opäť cyklo cestičkou s malou zastávkou na ihrisku Žihadielko a na záver zaparkovali v našej škole.

            • Školský výlet 8.A

            • Spoločný čas na školskom výlete si užili aj naši ôsmaci. Strávili dva dni v Zorničke na Donovaloch, kde si okrem spoločných chvíľ vychutnali krásnu prírodu a výlety do okolia. 

            • Chillzona - projekt našich deviatakov

            • Naši deviataci sa tento rok zapojili do projektu Servise learning, ktorý predstavuje zapájanie dobrovoľníkov s ochotným srdcom do služby pre dobro iných, pre dobro spolu. 

              Snahou deviatakov bolo priniesť do školy niečo, čo postradali počas deviatich rokov štúdia. Prvým projektom sa stal Školský bufet, ktorý sa učili menezovat dvaja naši deviataci, a druhým projektom bola klubovňa... ich slovami "chillroom". Spoločne jú vo voľnom čase vypratávali, odnášali odpad a starý nábytok, čistili a maľovali steny.

              Nestihli ju síce dokončiť celú, ale významné pokročili a veríme, že časom si nájde svojich pokračovatelov, ktorí ju dokončia. 

              Poďte sa s nami pozrieť na priebeh realizácie - video je z dielne samotných deviatakov 

            • Medzi nami dievčatami

            • Dňa 23. a 24. júna sa naše ôsmačky a deviatačky zúčastnili spoločnej dievčenskej akcie. Projekt mal názov Medzi nami dievčatami a konal sa v mládežníckom centre DCM Maják na Španej doline. Dievčatá prežili spolu kvalitný čas v rozhovoroch, cielených aktivitách, ale aj pri neformálnej opekačke a hrách. Ďakujeme pani učiteľkám, ktoré im venovali svoj čas a pripravili toto podujatie. 

            • Navštívili včelie kráľovstvo na Bánoši

            • Prváci si v rámci vyučovania odbehli na SOŠ Bánoš, kde sa im venovala odborníčka na včely a včelárstvo samotné. Pútavo im vysvelila ako žijú včielky, aké majú v úli funkcie, kto upratuje, kto krmí kráľovnú, kto zaháľa aj zbiera peľ. Odvážní prváci mohli dokonca aj nakuknúť do úľa, naučili sa prakticky rozlíšiť trúdy a podrobne si prezrieť ako včielky budujú nové plásty. Keďže sa prváci správali veľmi disciplinovane, včielky boli pokojné a pracovali ďalej akoby tam žiaci ani neboli. Viacerí tu prekonali svoj strach z bodavého hmyzu z čoho sa veľmi tešili. Napriek tomu ze včielky nežijú dlhé roky ich úloha v prírode je nezastúpiteľná a starostlivému včelárovi sa odmenia sladkým medom. Deti mohli okrem klasického kvetového medu ochutnať aj agátový - čo sa im samozrejme veľmi páčilo. 

              Tešíme sa na ďalšie možnosti takého pútavého vyučovania všetkými zmyslami. 

            • Ukončenie Zippiho kamarátov a triedne hody 1.B

            • Ako môžete vidieť na intenzite príspevkov, prváci mali veru rušný záver školského roka. V posledné júnové dni mal totiž sviatok ich patrón sv. Anton Paduánsky a tak slávili svoje triedne hody. Triednymi aktivitami, sv. omšou aj niečim chutným pod zub oslávili aj svoju celoročnú snahu spoznať tohto svätca a viac sa mu podobať. 

              Prváci ukončili aj program Zippiho kamaráti, ktorý počas celého roka absolvovali spolu s pani psychologičkou, ktorú na škole máme. Týždenné stretnutia zamerané na rozvoj sociálnych a komunikačných zručností, riešenie konfliktných situácií a podporu zdravých vzťahov v kolektíve tak mali oficiálny záver a žiaci získali aj certifikát za ukončenie tohto programu. Tešíme sa z tejto aktivity aj z ovocia, ktoré prinesie na budúci školský rok v tejto triede. 

        • Prihlásenie

        • Kontakt

          • Základná škola s materskou školou Štefana Moysesa
          • riaditeľ +421 48 415 34 29; sekretariát +421 48 415 34 60; ekonómka +421 48 415 48 47 personalistka +421 48 415 47 29; materská škola +421 48 420 44 20; Cirkevná šk. jedáleň +421 48 415 48 47;
          • Nám. Š. Moysesa 23, 974 01 Banská Bystrica 974 01 Banská Bystrica Slovakia
          • 00652709
          • Riaditeľ: Mgr. Michal Chrenka Zástupkyňa riaditeľa pre ZŠ: Mgr. Zlatica Mečiarová Zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: Mgr. Danica Tesáková Vedúca ŠKD: Adela Saksová Vedúca jedálne: Dominika Róthová
      • Staňte sa naším fanúšikom