• Novinky

          • DOD a Zápis do 1. ročníka ZŠ
            • DOD a Zápis do 1. ročníka ZŠ

            • Milí rodičia a sympatizanti školy, 

              dovoľujeme si vás pozvať na zápis do 1.ročníka ZŠ, ktorý sa uskutoční 5.-6. apríla 2022 od 14:30 do 17:30 v priestoroch našej školy. Na zápis pozývame rodičov spolu s budúcim prvákom alebo prváčkou. 

              Ak ešte nieste rozhodnutí a chcete si našu školu okuknúť z vnútra, osobne sa porozprávať s učiteľmi aj vedením školy, srdečne vás pozývame na Deň Otvorených dverí vo štvrtok 24. marca 2022 od 9:00 - 11:30.

              Prosíme záujemcov o Deň otvorených dverí, aby sa predbežne zapísali na nasledujúcom odkaze: https://forms.gle/krN5SsNusTZeqVps6

              Že sa oplatí byť prvákom našej školy, vám čo to prezradia naši aktuálni prváci v tejto videopozvánke

              Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť. Na základné vzdelávanie možno výnimočne prijať aj dieťa, ktoré nedovŕši šiesty rok veku a absolvovalo povinné predprimárne vzdelávanie, a to vždy po súhlasnom vyjadrení príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a súhlasnom vyjadrení všeobecného lekára pre deti a dorast. Plnenie povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole zákonný zástupca preukazuje „potvrdením“ príslušnej materskej školy.

              Prosíme všetkých záujemcov, aby vyplnili elektronickú prihlášku. Výrazne to zjednoduší celý administratívny proces a priebeh zápisu.

              Spôsoby zápisu:

              1. PROSTREDNÍCTVOM ELEKTRONICKÉHO FORMULÁRA

              Rodič dieťaťa vyplní ELEKTRONICKÚ PRIHLÁŠKU, ktorú nájde aj na hornej lište našej webovej stránky.

              Následne v deň zápisu bude prebiehať overovanie údajov z elektronickej prihlášky s požadovanými dokladmi, o čom budete informovaní emailovou správou. 

              Pre overenie údajov si doneste rodný list dieťaťa, občiansky preukaz.

              Základná škola vyžaduje pri zápise:

              a) osobné údaje o dieťati v rozsahu - meno, priezvisko a rodné priezvisko (je žiaduce, aby bolo uvedené v tvare totožnom ako na rodnom liste), dátum a miesto narodenia, adresa trvalého pobytu alebo adresa miesta, kde sa dieťa obvykle zdržiava, ak sa nezdržiava na adrese trvalého pobytu, rodné číslo, štátna príslušnosť, národnosť,

              b) osobné údaje o zákonných zástupcoch dieťaťa v rozsahu - titul, meno a priezvisko, rodné priezvisko,  adresa bydliska a druh pobytu, kontakt na účely komunikácie.

               

              2. PAPIEROVOU FORMOU

              Rodič príde do školy v čase zápisu, vyplní a podpíše papierovú prihlášku.

              Zákonnému zástupcovi bude podľa platných predpisov najneskôr do 15. júna doručené rozhodnutie o prijatí (neprijatí) .

              Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie najneskôr do 15. júna 2020.

              Odklad plnenia povinnej školskej dochádzky 

              Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roku veku nedosiahlo školskú spôsobilosť, riaditeľ materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole na základe písomného súhlasu príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast a s informovaným súhlasom zákonného zástupcu (Zákon 245/2008 Z.z., § 28a, ods. 3 – znenie od 1.1.2021).

              V školskom roku 2021/22 otvoríme podľa záujmu najviac dve triedy prvého ročníka.

              Do špeciálnej triedy pre žiakov s mentálnym postihnutím môžme prijať najviac 1 žiaka.

            • Zdobenie kraslíc v ÚĽUVe

            • Naši prváci z 1.B sa vybrali do Ústavu ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) v Banskej Bystrici, kde si pod vedením odborníčok pripravili a skrášlili voskovou technikou svoje kraslice. Žiakom sa aktivita veľmi páčila a nielen zlepšili svoju motoriku, ale sa aj dozvedeli o tradičných technikách zdobenia kraslíc na našom území. 

            • Plavecký kurz piatakov

            • V dňoch 21.-25.marca mali naši piataci plavecký kurz. Pod vedením skúsených plavčíkov sa 24 žiakov naučilo plávať základné štýly. Na záver kurzu žiaci absolvovali individuálnu plaveckú súťaž v 3 plaveckých disciplínach - znak, prsia a kraul. Ďakujeme dozorkonajúcim pedagógom, že návratnosť žiakov bola 100% a s pridanou hodnotu plaveckých zručností. 

            • Rodičko - Ako vplýva trauma na deti

            • Dovoľujeme si vás pozvať na marcové RODIČKO, ktoré prináša ďalšiu veľmi aktuálnu tému. V súčasnej situácii sa nás skúsenosti s prežívaním traumy dotýkajú oveľa viac ako inokedy. S našou hosťkou sa pozrieme na to ako vplýva trauma na deti, rodičov a ako je možné naštartovať uzdravujuce mechanizmy.

              Stretneme sa DNES 29. marca 2022 o 19:00 na tejto stránke https://sbb.sk/rodicko/ .

              O práci projektu Orientačných dní s triednymi kolektívmi sa DOZVIETE tu: od.sbb.sk

              AK POTREBUJETE POMOC, JE TU PRE VÁS PORADŇA: od.sbb.sk/rodicko-poradna

              PODPORIŤ tento projekt môžete tu: sbb.sk/stavsnaminamladych

            • Tehlička pre Kakumu 2022

            • Milí rodičia a žiaci,

              pozývame Vás zapojiť sa do tohtoročnej zbierky "Tehlička".  Jej cieľom  je tentokrát finančná podpora výstavby ubytovacieho zariadenia pre učiteľov saleziánskej školy v africkej Kakume. Miestna saleziánska škola tu ponúka kvalitné vzdelávanie pre domácich Turkancov, aj pre ľudí z utečeneckého tábora Kakuma. Najväčšou výzvou vo vzdelávaní je pre nich čoraz väčší nedostatok učiteľov. Mnohí z nich sa totiž do tohto vzdialeného regiónu boja prisťahovať. Riešením je výstavba bezpečného ubytovania, ktoré poskytne učiteľom zázemie a budú sa tak môcť venovať naplno výučbe. Ďakujeme, že aj vďaka vám majú deti a mladí v Kakume možnosť na lepšiu budúcnosť. Viac o zbierke sa dozviete na stránke www.tehlicka.sk, kde nájdete aj darovací odkaz pod tlačítkom "Darujem"!

              V triedach na prvom stupni žiaci môžu prispievať poplatkom 0,20 eur za symbolickú "tehličku" a tak postupne vystavajú "triednu stavbu" z nálepiek na spoločnom plagáte. 

              Ďakujeme!

            • Marcové knižné aktivity

            • Marec je mesiacom knihy a touto témou žijú viaceré triedy aj výzdoba na chodbách. Ešte minulý týždeň (17. marca) prežili štvrtáci tematický Deň s knihou. Po prezentácii a hodnotení knižky, ktorú prečítali alebo práve doma čítajú, si vychutnali tiché čítanie pri šálke čaju. Zamýšľali sa nad výhodami a nevýhodami zabezpečenia si knihy z kníhkupectva a z knižnice aj z ekologického pohľadu. Zhodli sa, že je výhodné vzájomne si požičiavať vlastné knihy a teda viac podporiť výber kníh v našej Triednej knižnici. Navštívili aj vynovenú školskú knižnicu, z ktorej si mali možnosť zapožičať knižky podľa vlastného výberu. Na záver využili v skupinovej práci knihu- učebnicu na získavanie nových vedomostí.

              Prváci z 1.A sa síce čítať ešte len učia, no napriek tomu sa kníh v našej knižnici neboja. Spolu s pani učiteľkou tiež zamierili medzi tajuplné police a prelistovali si zaujímavé knihy. Do čítania sa pustili v príjemnej atmosfere so šálkou dobrého čaju.

              V priebehu marca sa do kníh ponorili aj žiaci 2.stupňa. Ak by ste počas prvých 15 minút každej slovenčiny a literatúry vstúpili do tried piatakov, šiestakov a siedmakov, mali by ste zážitok tichého čítania a sústredenia. Žiaci si na hodinách čítajú na pokračovanie každý knihu podľa vlastného výberu a viacerí objavili krásu objavovania príbehu práve cez čítanie. Ďakujeme p. učiteľovi Čiernikovi, ktorý túto aktivitu ponúkol a s rovnakou chuťou ako žiaci sa do nej zapája.

              Rovnako nám v tomto týždni na škole funguje Burza kníh, ktoré žiaci priniesli na výmenu ešte minulý týždeň. V utorok a stredu (29.-30.3) si z nazhromaždených kníh môže každý zapojení zobrať toľko kníh, koľko do burzy priniesol.

            • REGIONÁLNE KOLO recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín

            • Veľké GRATULUJEM patrí našim dvom recitátorkám, ktoré postúpili z okresného kola do regionálneho kola recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín a opäť boli úspešné. Obidve obsadili stupienky víťazov.  Hanička (3.A) sa umiestnila na 1.priečke a teda postupuje do Krajského kola a Lucka (4.A) sa umiestnila na peknom treťom mieste. Takže ešte raz blahoželáme.

            • Spojme ruky pre našu školu

            • Milí rodičia, milí žiaci, milé rodiny našej školy!

              Srdečne vás pozývame na našu Jarnú brigádu - v piatok 1.apríla od 15.00 - 17.00 a v sobotu od 9.00 - 12.00. 

              Viac info aj potrebné vybavenie nájdete na plagáte :) V prípade nepriaznivého počasia sa brigáda ruší a zvolíme náhradný termín. 

            • Deň Zeme a vody

            • Zelený a Modrý deň na našej škole. Zelenáči a Modráčikovia!

              No samozrejme, nie je to len o farbách, je to o službe, osvete, spolupatričnosti, pomáhaní, chránení, zodpovednosti. V zmysle ochrany životného prostredia sa oboznamujeme s biodiverzitou, s dôležitosťou zachovávania mokradí na Slovensku, s ochranou chránených rastlín a živočíchov Slovenska, s prínosom a významom chránených parkov Slovenska, vyrábame rôzne projekty podporujúce myšlienku ochrany životného prostredia, učíme sa triediť odpad, šetriť energie, šetriť vodu...

              Podporujeme sa navzájom v enviro aktivitách, chcem žiť v enviro svete a vyzývame ostatných:

              „Nebuďme ľahostajní k prostrediu v ktorom žijeme!“ POZOR – všetko čo okolo seba máme nie je samozrejmosť.

              Učitelia a žiaci ZŠ s MŠ Štefana Moysesa

            • Pripojíme sa k výzve Sv. Otca

            • Svätý Otec František zasvätí v piatok 25. marca o 17:00 Ukrajinu a Rusko Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie počas kajúcej pobožnosti v Bazilike sv. Petra v Ríme. Vyzýva, aby sa k tomuto obradu pripojili veriaci po celom svete. Preto sa aj naša škola pripojí modlitbou, ktorú prednesieme ráno cez prvú hodinu prostredníctvom školského rozhlasu.

               

              Môžme si takto obnoviť tiež zasvätenie, ktorým sa naša škola osobitne zverila Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie pred necelým rokom - 24.5.2021 (viď:

              https://zssm.edupage.org/news/?eqa=bmV3c2FyY2hpdmVmPTIwMjEtMDU%3D#).

               

              Pozývame rodičov i všetkých, ktorí k nám patria, aby sa v tento deň pripojili k pápežovej výzve a vrúcne prosili Nebeskú Matku o pomoc. Vatikán zverejnil text zasvätenia, ktorý prednesie Sv. Otec. Je možné nájsť ho aj tu:

              https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20220323023

               

              Kráľovná pokoja, vypros svetu pokoj!

            • Svetový deň Downovho syndrómu

            • Oficiálne sa tento deň Downovho syndrómu - 21.marec - oslavuje od roku 2012, a to na základe rozhodnutia Organizácie spojených národov. Na našej škole máme medzi sebou špeciálneho žiaka Mateja Krnáča - preto sme sa aj my zapojili obutím si rôznych farebných ponožiek. 

              Prečo si v tento deň obúvame rozdielne ponožky? 

              Ponožky boli symbolicky vybrané preto, lebo pri troche fantázie pripomína ich tvar chromozómy. V tento deň si preto na každú nohu obúvame ponožky, ktoré na prvý pohľad spolu nesúvisia - líšia sa farbou, vzorom či veľkosťou. Tým dávame najavo, že si uvedomujeme odlišnosť týchto ľudí, ale aj to, že ich podporujeme a ich inakosť chápeme. A presne tak, ako aj pár zdanlivo nesúrodých ponožiek dobre plní funkciu a zahreje nohy, tak aj ľudia s Downovým syndrómom k nám – bežným ľuďom patria, obohacujú naše životy, sú neodmysliteľnou súčasťou rodín, školských kolektívov, športových družstiev, divadelných a tanečných súborov – ich inakosť ich nesmie diskriminovať práve naopak! Na našej škole je Matej skutočným darom, ako o sebe skromne tvrdí umelcom, šoumenom a talentovaným žiakom :)

          • Burza kníh
            • Burza kníh

            • Keďže je marec mesiac kníh, na našej škole sme sa rozhodli uskutočniť akciu pod názvom "Burza kníh".

              Samotná burza by mala prebehnúť budúci týždeň v utorok 29. 03 a v stredu 30. 03. 2022 a žiaci si počas týchto dvoch dní môžu vymeniť svoje prečítané knihy, ktoré už doma nečítajú, za "nové", ktoré možno ešte nečítali. 

              Čo je potrebné doniesť?

              Tento týždeň učitelia rozdajú žiakom, ktorí sa chcú do burzy zapojiť, informované súhlasy pre rodičov, kde každý rodič podpíše, že súhlasí s výmenou a zároveň uvedie názvy kníh, ktoré dieťa do burzy môže dať. 

              Žiak v priebehu tohto týždňa prinesie knihy, ktoré chce dať do burzy, pani učiteľke do knižnice spolu s podpísaným informovaným súhlasom. Pani učiteľka si poznačí jeho meno aj prinesené knihy a vydá žiakovi potvrdzujúci lístok s číslom, koľko knižiek priniesol na výmenu.

              Platí pravidlo, že žiak si môže odniesť z burzy maximálne toľko kníh, koľko do nej prinesie. Čiže ak prinesie 3, z burzy si môže odniesť jednu, dve alebo tri knižky domov. Ak prinesie štyri knižky, čo je maximum, odniesť si môže maximálne štyri iné knihy, a ak jednu, tak si vymeniť môže iba jednu. 

              Tento týždeň do piatku 25.3. je takzvaný "zberný". Čiže stačí iba priniesť knižky a obdržať potvrdzujúci lístok, že sa žiak zúčastní burzy. 

              Knižky, ktoré by si nik nevzal počas burzy, by doplnili triednu knižnicu toho žiaka, ktorý danú knižku priniesol. 

              Tešíme sa na Vás ;-). Hurá do čítania.  

            • Mary´s meals - beseda s dobrovoľníkom

            • V rámci pôstnej výzvy o vďačnosti za všetky dary, ktoré od Pána máme sme aj prvý týždeň po jarných prázdninach ďakovali za jedlo, desiatu, obedy aj maškrty. Pre žiakov 2.stupňa bola príležitosť túto tému viac prehlbiť besedou s dobrovoľníkom charitatívnej organizácie Mary´s meals - Adamom Skirčákom. 

              Žiaci sa počas interaktívnej hodiny zamysleli nad svojim snami a túžbami a snom detí chudobných krajín - mať dostatok jedla a chodiť do školy. Spoločne uvažovali nad príčinami aj dôsledkami svetového hladu a aj nad tým, čo obyčajní žiaci základnej školy s tým môžu vôbec urobiť. "Momentálne vo svete naozaj hladujú milióny detí. Avšak každý z nás sa môže podieľať na zmene, ktorá je možná. Mary’s Meals v roku 2002 začalo sýtiť 200 detí v Afrike a dnes sýtime jedlom v školách 2 milióny detí každý školský deň v 20 krajinách. Len za posledné približne dva roky toto číslo vzrástlo o 1,5 milióna detí. Zmena je možná, každé dieťa si zaslúži jedlo a vzdelanie" povedal dobrovoľník Adam Skirčák.

              Jednoduchá myšlienka organizácie je aby každé dieťa dostalo jedno jedlo denne v mieste svojho vzdelávania a aby sa tí, ktorí majú viac ako potrebujú, delili s tými, ktorým sa nedostáva ani tých najzákladnejších potrieb. Vďaka nízkonákladovému modelu a zapojeniu dobrovoľníkov nasýtiť jedno dieťa v škole stojí len 18,30 € na celý školský rok (to je 9 centov na deň!). Ak sa chcete o projekte dozvedieť viac - kliknite na https://marysmeals.sk/.

              Tešíme sa z tejto aktivity aj z iniciatív našich žiakov, ktorí sa už rozhodli zapojiť. Možnosti ako sa uskromniť, či podniknúť niečo pre podporu hladujúcich je naozaj neúrekom. Pár inšpirácií nájdete aj TU

            • Týždeň finančnej gramotnosti

            • Finančná gramotnosť je súbor znalostí, ktoré človeku umožňujú porozumieť financiám a správne s nimi zaobchádzať v rôznych životných situáciách. Zjednodušene povedané – naučiť sa míňať peniaze čo najšetrnejšie, aby sme si s obmedzenou kvantitou peňazí mohli kúpiť čo najviac kvality a úžitku. Je dôležité oboznamovať detí s touto problematikou už od útleho veku a práve preto sa naša škola pravidelne venuje tejto téme, snaží sa ju implementovať do rôznych vyučovacích predmetov.

              Jeden celý marcový týždeň sme všetci na našej škole žili finančnou gramotnosťou. Tak prvostupniari,  ako aj druhostupniari sme sa ponorili do sféry peňazí a zisťovali, skúmali, skúšali, počítali, rozmýšľali a zamýšľali sa nad financiami.

              Témy prvého stupňa boli:                                       Témy druhého stupňa boli:

              POZNÁVAME PENIAZE                                            DEJINY PEŇAZÍ

              POČÍTAME PENIAZE                                                SÚČASNÉ PENIAZE/NAŠA MENA

              NAKUPUJEME                                                          MZDA/VLASTNÁ VÝPLATA

              SPORÍME                                                                   PôŽIČKA

              MOJA NAJ PEŇAŽENKA                                           KOĽKO TO STOJÍ

               

              Úlohou nás dospelých (teda nielen učiteľov) je pomôcť deťom pochopiť, že zoznam želaní síce môže byť nekonečný, no obsah peňaženky určite nekonečný nie je, ten je podmienený našou výplatnou páskou.

              A že sme naozaj nezaháľali - Vás presvedčia naše fotografie 😊.

            • Hviezdoslavov Kubín

            • Naša škola sa zapojila do recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Okresného kola sa v prvej kategórii zúčastnili 2 žiačky našej školy: Hanka Novodomcová (3.A) v prednese poézie a Lucka Šajgalíková (4.A) v prednese prózy. Obidve žiačky boli na tejto súťaži úspešné a postúpili do regionálneho kola, ktoré ich čaká v piatok 25.3.2022. Blahoželáme a držíme palce v ďalšej súťaži.

            • Úspechy našich žiakov

            • Žiak našej školy Filip Zelený z 5.A triedy dosiahol pre našu školu obrovský úspech. V okresnom kole Geografickej olympiády sa stal víťazom vo svojej kategórii G. Svoje sily si zmeral v konkurencii so 41 suťažiacimi. Veľmi sa tešíme a srdečne mu gratulujeme k výbornej reprezentácii našej školy aj k osobnému úspechu.

              Ďalší výborný výsledok získal žiak 8.A triedy Lukáš Karkalík, získal 9. miesto. Úspešnými riešiteľmi boli aj žiaci Michal Siman z 5.B. Dominik Žiga, Dária Bicianova a Martin Moncoľ z 6.A, Dominik Ďadan, Matúš Koudela z 8.A.

              Ďalším veľkým úspechom nás potešili žiaci na okresnom kole Matematickej olympiády. Vo svojej kategórií obsadil 1. miesto Samuel Meško z 5.A. 

              Všetkým žiakom gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy!

          • Školský bufet ako servis learning
            • Školský bufet ako servis learning

            • Na našej škole od dnešného dňa máme školský bufet, ktorý sa podujali prevádzkovať žiaci deviateho ročníka na predmete občianskej výchovy v rámci projektu Servis learning. 

              Čo však znamená "učenie službou"? 

              Servise learnig sa snaží uplatniť zmysluplnú službu iným so vzdelávaním a reflexiou žiakov. Pridanou hodnotou je, že umožňuje sebarozvoj žiakov, ale tiež aj rozvoj komunity, pre ktorú sa projekt realizuje. V našej škole chceme touto aktivitou podnietiť žiakov k službe iným. A ukázať im, že aj v dnešnej dobe, keď svetom hýbu peniaze, má dobrovoľníctvo a služba neoceniteľnú úlohu v našej spoločnosti. Práve preto sa naša škola rozhodla implementovať tieto ciele do školského vyučovania a umožniť žiakom v praxi stretnúť sa s tým, ako veci v živote fungujú, alebo aj nefungujú.    

              A naši deviataci sa rozhodli zrealizovať na našej škole dva projekty v rámci predmetu občianskej výchovy pre svojich spolužiakov. 

              Prvým projektom je realizácia školského bufetu. Nie je to však bufet v pravom slova zmysle. Nenájdete tu hot-dogy, ani bagetky a ani si nevychutnáte teplú kávu. Avšak, keď vám príde na chuť horalka alebo kávenka, tú si kúpiť môžete, ak ste to nestihli ráno pred príchodom do školy. S týmto nápadom prišli dvaja žiaci 9. ročníka, ktorí po bufete v škole dlho túžili, a v rámci občianskej výchovy hľadajú riešenia, ako ho zrealizovať. Žiaci totiž nadobudnú reálne skúsenosti, ako hospodáriť s peniazmi, viesť jednoduché účtovníctvo, pracovať so zákazníkmi, a to sú veci, ktoré sa človek najlepšie naučí praxou. Samozrejme, musia hospodáriť tak, aby vedeli pokryť náklady, nájom, a podporiť zo zisku nimi vybraný projekt. Bufet otvorili už dnes, v pondelok 14. 03. 2022 v čase 7:30 - 7:50 a 9:35 a 9:50.

              Druhým projektom, ktorí chcú deviataci zrealizovať, aby tu niečo po nich ostalo, je projekt "Klubovňa". Miestnosť na oddych, a aj na nádych ;-), keď je človek unavený. Deviatakov k tomu motivovala ich potreba, ktorú vnímali počas deviatich rokov a chceli mať miestnosť, ktorá by bola oddychovou zónou. Dnes by to chceli posunúť svojim spolužiakom z nižších ročníkov. Vidia však, koľko vybavovania je pri realizácii jednej miestnosti potrebné. Učia sa komunikovať s vedením, dohodnúť sa navzájom, pracovať v tíme, deliť si úlohy. Pričom pred nimi nestojí cieľ, ktorý by im vymyslel učiteľ, ale cieľ, ktorý si vysnívali sami a ostane na škole po nich. 

              Popri ich veľkých osobných výzvach, ktoré ich čakajú, ako sú Testovanie 9 či prijímačky na stredné školy, našli v sebe dosť odvahy a húževnatosti, aby svoju energiu premenili na niečo, čo bude prínosom pre iných. Tak im držme palce, aby sa im to podarilo zrealizovať a vedeli svoj zápal premeniť na službu pre iných. A ak aj nejaké veci nevyjdú podľa ich predstáv, nech je táto skúsenosť dotykom s reálnym životom, kde nie vždy všetko skončí tak, ako si to zaumienime. Nakoniec umenie improvizovať aj v neistých situáciách môže byť pre všetkých cenným kapitálom nielen do prostredia strednej školy, ale aj všeobecne do života.

               

              Krásnu myšlienku o službe a mladých povedala kedysi Matka Tereza: 

              Čím tesnejšie sme zjednotení s Bohom, tým väčšia je naša láska a služba. Mladí to začínajú chápať. Chcú slúžiť rukami a milovať srdcom. Naplno, nie povrchne.“

            • Keramika v klube

            • Ešte pred jarnými prázdninami k nám do klubu zavítal naozajstný keramikár - pán Marek a naučil nás ako si môžeme vyrobiť z hliny figúrku veľkonočného barančeka. Figúrku nám o dva týždne prinesie vypálenú v peci a deti si ju budú môcť vyzdobiť a odniesť domov.

            • Námorníci v knižnici

            • Počas školského klubu boli žiaci 3.A triedy v rámci aktivity Marec - mesiac knihy na návšteve v našej vynovenej školskej knižnici. 

              Takto sme sa začítali do kníh ...... a tieto všetky knihy sme si vypožičali, HURÁ ideme čítať

            • Odštartovali sme pôstne obdobie

            • Na Popolcovú stredu sme začali vyučovanie sv. omšou a odštartovali našu pôstnu prípravu. Pôst je nielen časom odriekania, pokánia a úkonov kajúcnosti, no najmä má byť požehnaným časom, ktorý nás privádza bližšie k Bohu. Ako školské spoločenstvo chceme porásť vo vďačnosti za všetky dary od Pána, ktoré nám denne dáva - neprehliadnuť ich a pretekať sa vo vďačnosti! Za jedlo, za vodu, za školu, za rodinu, za dar viery.. :) Môžete sa pridať k nám vo svojich rodinách :)

      • Prihlásenie

      • Kontakt

        • Základná škola s materskou školou Štefana Moysesa
        • riaditeľ +421 48 415 34 29; sekretariát +421 48 415 34 60; ekonómka +421 48 415 48 47 personalistka +421 48 415 47 29; materská škola +421 48 420 44 20; Cirkevná šk. jedáleň +421 48 415 48 47;
        • Nám. Š. Moysesa 23, 974 01 Banská Bystrica 974 01 Banská Bystrica Slovakia
        • 00652709
        • Riaditeľ: Mgr. Michal Chrenka Zástupkyňa riaditeľa pre ZŠ: Mgr. Zlatica Mečiarová Zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: Mgr. Danica Tesáková Vedúca ŠKD: Adela Saksová Vedúca jedálne: Dominika Róthová
    • Staňte sa naším fanúšikom