• Novinky

            • Jesenná brigáda - poďakovanie

            • Dobrá vôľa, nálada, výborné koláče i počasie a veľa šikovných rúk sa zišlo uplynulú sobotu na našom školskom dvore. A vidno, veru! Stretlo sa nás vyše osemdesiat a domov sme si odniesli nielen dobrý pocit , pekné zážitky, ale i radosť zo spoločenstva. Deti tiež pomáhali ako mohli, videli modlivku aj medvedíkov."Ďakujeme" na nás bude volať náš plot i dvor vždy, keď pôjdeme okolo. Úprimne ďakujeme všetkým za pomoc aj modlitby a Rade rodičov tiež za občerstvenie, morálnu a finančnú pomoc. O zeleň sa opäť postarala sponzorsky firma Arbor.um. Ďakujeme!

            • Triedne hody 1.B

            • V utorok 4.10.2022 mal svoj sviatok patrón 1.B triedy – svätý František z Assisi. Pre prvákov to bol výnimočný deň, pretože ho oslavovali spolu s ním. Zúčastnili sa sv. omše s pánom kaplánom, na ktorej prosili sv. Františka o pomoc a ochranu. Počas dňa spoznávali jeho život a to, aký bol. Vďaka rodičom nechýbalo ani občerstvenie, na ktorom si všetci pochutili. Podľa príkladu sv. Františka sa na záver spoločne pomodlili desiatok sv. ruženca s ružencami, ktoré v tento deň dostali. Svätý František Assiský, oroduj za nás!

            • Školský parlament aj v novom šk.roku

            • V stredu 5.10.2022 sa uskutočnilo prvé stretnutie žiackeho parlamentu v tomto školskom roku. V septemberi sa v niektorých triedach konali dodatočné voľby a po nich už nič nebránilo tomu, aby žiacky parlament začal naplno fungovať. Zástupcov jednotlivých tried prišiel pozdraviť aj pán riaditeľ, vyjadril im svoju podporu a vyzval ich k spolupráci. Členmi žiackeho parlamentu v školskom roku 2022/2023 sú: Marko Štrba, Samuel Antalov, Karin Pávová (predsedníčka), Tamara Gombalová, Samuel Mojžiš, Veronika Gazdová, Timon Kučerák, Matej Jaraba, Michal Holec, Martinka Kosková. Držme týmto mladým odvážlivcom palce, nech sa im darí napĺňať stanovené ciele a svojou prácou prispievať k lepším zajtrajškom na našej škole.

              Pripájame postreh z prvého zasadnutia od zástupcu 7.A Samuela Mojžiša:

              "Na dnešnom zasadnutí parlamentu sme rozprávali nápady čo by sme chceli priniesť na školu, projekty a následná realizácia projektov a taktiež sme riešili predsedu a podpredsedu parlamentu. Predsedníčka parlamentu naďalej ostáva vo funkcii a podpredseda skončil v parlamente takže sme mali voľby na funkciu podpredsedu parlamentu. Nikto nekandidoval takže sme odložil voľby na ďalšie zasadnutie. Ďalej sme riešili projekty na zlepšenie školy napríklad: bufet, automat na jedlo, skrášlenie chodieb, oddychová zóna, a plno ďalších vecí na ktorých budeme pracovať."

            • Ďakovná sv. omša

            • Milí rodičia, žiaci a priatelia školy, 

              zo srdca vám všetkým ĎAKUJEME, že ste sa zapojili do akcie Taška sv.Vincenta a srdečne vás pozývame na sv.omšu, ktorá bude v piatok 7.10.2022 o 7.45 hod. v Kostole sv.Kríža. Odslúži ju novokňaz páter Patrik Boržecký ako poďakovanie za vašu štedrosť a citlivé srdcia pre chudobných.

              Pri sv.omši sme vincentínovi Patrikovi poďakovali za jeho povzbudivé slová aj konrétnym darčekom. Matej Krnáč zo špeciálnej triedy nakreslil pre neho vlastnoručne portrét sv. Vincenta. Tešíme sa aj z týchto iniciatív na našej škole. 

            • Triedne hody 1.A

            • Štvrtok, deň sv. Michaela bol pre žiakov 1.A  triedy výnimočný. Sv. Michaela archaniela,  bojovníka proti zlu, si vybrali za svojho patróna. Potom, ako sa rozhodli bojovať proti zlu dobrom, boli slávnostne pasovaní za Božích bojovníkov. Božiu výzbroj aj silu získavajú aj zo sv. omše. Tak nech ich sv. Michael sprevádza!

            • Európsky deň jazykov

            • Od roku 2001 sa z iniciatívy Rady Európy každoročne 26. 9. oslavuje Európsky deň jazykov. Pri tejto príležitosti učitelia cudzích jazykov aj na našej škole absolvovali so žiakmi rôzne zaujímavé aktivity a projekty zamerané na jazykové zručnosti. 

              Hodiny angličtiny na 1. stupni sme si spestrili veselými aktivitami a kreatívnymi činnosťami. Prváčikovia sa naučili cudzojazyčnú pieseň, druháci zas vytvorili krásny plagát s vlajkami európskych štátov. Tretiaci a štvrtáci testovali svoje geografické a jazykové vedomosti v rôznych súťažiach a hrách.

              Žiaci druhého stupňa sa zúčastnili virtuálnej cesty európskymi jazykmi, objavili rozmanitosť kultúr a tradícií a obohatili si svojej vedomosti pomocou ineraktívnych kvízov.

              Veríme, že sme touto akciou podnietili väčší záujem o európske jazyky, dozvedeli sa nové zaujímavosti a podporili našich žiakov v učení sa cudzích jazykov.

            • Spoločný zber papiera

            • Pozývame vás zapojiť sa do Spoločného zberu papiera, ktorý sa uskutoční v ďnoch 7.-17.októbra. Papier môžete vložiť do kontajnera na školskom dvore v čase od 7.00 - 17:00. Tento rok môžete svojim papierom pomôcť hneď dvakrát - hlavne lesom a prírode tým, že tento papier vyseparujete a tiež našej škole. Ako?

              Zber papiera tento rok nebude súťaž medzi triedami, ale spoločné dielo pre našu školu :) Za finančnú odmenu modernizujeme interier a podporíme rozvoj školy. Takže úžitok z výhry budú mať všetci! 

            • Jesenná brigáda

            • Milí rodičia, milí žiaci, milé rodiny našej školy.

              Srdečne vás pozývame (žiakov, ich súrodencov aj rodičov) na našu Jesennú brigádu, ktorá sa uskutoční v sobotu 8.10 (od 9.00 - 13.00).

              "Spojme ruky pre našu školu"

              V pracovnom oblečení v rukaviciach  s náradím / štetce, drôtené kefy, hrable,záhradné nožnice, či fúrik,…/ vlastným občerstvením sa stretneme na školskom dvore, kde je možnosť v tomto čase zaparkovať a pustíme sa do toho….

              Tentokrát chceme okrem údržby zelene natrieť plot školského dvora. Huráááá!

              Pozn. V prípade veľmi nepriaznivého počasia sa brigáda ruší /zvolíme náhradný termín/.

              V prípade otázok volajte na tel.č. : 0905 908 588

            • Reprezentovali nás v plaveckej štafete

            • Naši žiaci sa zúčastnili plaveckej štafety, ktorá bola v piatok 23.9 na Štiavničkách.

              I.stupeň skončil na peknom 4 mieste.  (Lukáš Ďuriančík, Mária Cibuľová, Rebeka Lubellan, Peter Keller)

              II. stupeň  skončil na 8  mieste.  (Adam Urban, Samko Červienka, Nina Žabková, Zuzka Segečová)

              Deti boli šťastné, že mohli reprezentovať našu školu. 

            • Do hory do lesa školáci!

            • Do hory, do lesa ŠKOLÁCI = tak takéto heslo si zvoli žiaci ZŠ Štefana Moysesa a teda nielen heslom, ale predovšetkým zrealizovaným turistickým výletom spoločne podporili Európsky týždeň športu. A keďže počasie nám prialo, ľahšie a s úsmevom na perách sa nám po turistických chodníkoch kráčalo.

              Prvostupniari si pre tento deň zvolili hvezdáreň a výhliadku na Urpíne. Druhostupniari zas lúky a lesné chodníčky na Suchom vrchu. Ďakujeme pedagógom za prípravu tohto dňa. 

            • Taška sv. Vincenta

            • Milí rodičia,

              ochladilo sa, a bratia Vincentíni sa pripravujú na pomoc núdznym počas chladných dní. 

              Preto sa aj  tento školský rok chceme spolu s Vami zapojiť  do zbierky TAŠKA Sv.VINCENTA, ktorou prispejeme do spoločnej zbierky trvanlivých potravín a drogérie pre núdznych z nášho mesta.

              Zbierka bude prebiehať 4 dni, a to od 27.9. - 30.9.2022. V utorok 27.9.2022 na sviatok sv. Vincenta odštartuje zbierku páter Patrik Boržecký, novokňaz z banskobystrickej komunity Vincentínov, ktorý navštívi našu školu, priblíži deťom zmysel akcie a rozdá im tašky s heslom „Láska je neustále vynaliezavá“. Ak by ste chceli prejaviť svoju lásku konkrétnym skutkom, môžete spolu s Vašimi deťmi pribaliť do tejto igelitky napr. olej, múku, mlieko, cestoviny, konzervy, sladkosti, plienky, sprchový šampón, prášok na pranie ...

              a priniesť do školy do piatku 30.9.2022, kedy vaše dary popoludní odovzdáme bratom Vincentínom.

              Touto cestou chceme učiť deti, že aj v týchto ťažkých časoch je dôležité myslieť na druhých.

              Za vašu štedrosť vopred ďakujeme a zo srdca vás pozdravujeme. Pastoračný tím zš

            • Spolupráca s Lingua Akademia

            • Milí rodičia,

              otvorili sme sa na tento školský rok spolupráci s jazykovou školou Lingua Akademia, ktorá ponúka intenzívne konverzačné kurzy pre Vaše deti a bude možné vytvoriť s lektorom 6-členné skupiny aj priamo  popoludní po vyučovaní v našej škole. Viac sa dozviete na otvorenej hodine, ktorá bude na našej škole pre Vás 22.9. vo štvrtok v čase od 15 - 16:30h alebo tu: https://lingua-academia.com/jazykova-skola-banska-bystrica/. Veríme, že aj táto možnosť osloví a padne na úžitok.

            • Nový školský rok 2022/2023

            • Milí žiaci a rodičia,

              nový školský rok začína slávnostnou svätou omšou vo farskom Kostole Nanebovzatia Panny Márie v pondelok  5. SEPTEMBRA 2022 o 9.00 hod.

              Po sv. omši sa žiaci presunú do tried, kde dostanú od triednych učiteľov rozvrh hodín a pokyny na ďalší deň. 

              Rodičia žiakov prvého ročníka budú mať rodičovské združenie vo svojich triedach.

              Obedy sa začnú vydávať až od utorka 6.9.2022. Školský klub detí začína svoju činnosť 6.9.2022 ranným klubom od 6:30.

              Na prvý školský deň je potrebné predložiť potvrdenie o bezpríznakovosti dieťaťa. Môžete ho odoslať elektronicky cez Edupage, alebo vypísať papierovú formu dostupnú na tomto odkaze: https://www.minedu.sk/data/att/24230.pdf

              Tešíme sa na spoločné stretnutie a na celý školský rok 2022/2023.

               

              Mgr. Michal Chrenka - riaditeľ ZŠ s MŠ Štefana Moysesa

            • Čo robia učitelia v škole cez prázdniny?

            • Naši žiaci si už pár dní užívajú horúce letné dni, vstávanie bez budíka a sladké nič nerobenie. Síce im ako učitelia ticho závidíme, predsa sa v škole nenudíme a makáme na sebe naplno. Napr. minulý týždeň na zaujímavom školení o životných zručnostiach, ktoré nám sprostredkovali skúsené lektorky z Škola u Filipa. Od septembra sa do ich uživotňovania púšťame naplno. 

              Po školeniach a poradách v stredu 6.7 naši pedagógovia vymenili "okukanú" zborovňu a priestory školy za príjemnejšie prostredie. Pracovný deň strávili v Saleziánskom stredisku v Sásovej a vrámci teambuildingu mohli na vlastnej koži zažiť projekt Orientačné dni Banská Bystrica. Cez interaktívne aktivity, zábavné aj seriózne chvíle a rozhovory posilnili vzájomné vzťahy a utvrdili sa, že v pracovnom kolektíve je veru sranda, dobrá atmosféra aj kvalitná spolupráca. Ďakujeme inštruktorom za kvalitný a podnetný čas, ktorý nám pripravili.

              Posledné dni v škole boli síce už s príchuťou dovolenky, no rozvoj učiteľov je na prvom mieste. Aj preto si dopriali čas pre školenie o Školský network, o.z. . Projekt im predstavil pán Ladislav Baranyai, ktorý sa v službe pre rozvoj škôl a mapovania potrieb žiakov, učiteľov a rodičov realizuje už dlhé roky. Môžete sa tešiť na veľké veci od septembra. V piatok sme sa zas venovali nastaveniu osobného plánu rozvoja, ktorý nám sprostredkoval pán riaditeľ. 

              Ďakujeme za vašu priazeň, spoluprácu, slová podpory, ocenenia aj konštruktívnej kritiky počas celého školského roka. Prajeme vám a vaším rodinám požehnaný a kvalitný čas oddychu počas letných prázdnin! Tešíme sa na vás v septembri! 

            • MAKSÍK a MAKS

            • Naši žiaci sa zapojili aj do celoročných matematických súťaží MAKSÍK (1.stupeň) a MAKS (2.stupeň). Precvičovali svoje matematické zručnosti a rozvíjali logické myslenie. Medzi úspešných riešiteľov sa prepracovali títo žiaci:

              MAKSÍK - Ján Nociar 2.A, Peter Keller a Lukáš Ďuriančík 3.A

              MAKS - Filip Zelený 5.A, Laura Veverková a Mária Budajová 5.B

              Gratulujeme a prajeme veľa ďalších študijných úspechov.

            • Cyklo-kolobežkový deň

            • Ak si niekto myslí, že na kolobežkách je nuda, tak nabudúce ho zoberieme so sebou. Aktívne dopoludnie prežili tretiaci na dvoch kolesách. Trasa: ZŠ s MŠ Štefana Moysesa - smer cyklo chodník až do Podlavíc, kde si urobili zmrzlinovú prestávku a späť sa vrátili opäť cyklo cestičkou s malou zastávkou na ihrisku Žihadielko a na záver zaparkovali v našej škole.

            • Školský výlet 8.A

            • Spoločný čas na školskom výlete si užili aj naši ôsmaci. Strávili dva dni v Zorničke na Donovaloch, kde si okrem spoločných chvíľ vychutnali krásnu prírodu a výlety do okolia. 

            • Chillzona - projekt našich deviatakov

            • Naši deviataci sa tento rok zapojili do projektu Servise learning, ktorý predstavuje zapájanie dobrovoľníkov s ochotným srdcom do služby pre dobro iných, pre dobro spolu. 

              Snahou deviatakov bolo priniesť do školy niečo, čo postradali počas deviatich rokov štúdia. Prvým projektom sa stal Školský bufet, ktorý sa učili menezovat dvaja naši deviataci, a druhým projektom bola klubovňa... ich slovami "chillroom". Spoločne jú vo voľnom čase vypratávali, odnášali odpad a starý nábytok, čistili a maľovali steny.

              Nestihli ju síce dokončiť celú, ale významné pokročili a veríme, že časom si nájde svojich pokračovatelov, ktorí ju dokončia. 

              Poďte sa s nami pozrieť na priebeh realizácie - video je z dielne samotných deviatakov 

            • Medzi nami dievčatami

            • Dňa 23. a 24. júna sa naše ôsmačky a deviatačky zúčastnili spoločnej dievčenskej akcie. Projekt mal názov Medzi nami dievčatami a konal sa v mládežníckom centre DCM Maják na Španej doline. Dievčatá prežili spolu kvalitný čas v rozhovoroch, cielených aktivitách, ale aj pri neformálnej opekačke a hrách. Ďakujeme pani učiteľkám, ktoré im venovali svoj čas a pripravili toto podujatie. 

      • Prihlásenie

      • Kontakt

        • Základná škola s materskou školou Štefana Moysesa
        • riaditeľ +421 48 415 34 29; sekretariát +421 48 415 34 60; ekonómka +421 48 415 48 47 personalistka +421 48 415 47 29; materská škola +421 48 420 44 20; Cirkevná šk. jedáleň +421 48 415 48 47;
        • Nám. Š. Moysesa 23, 974 01 Banská Bystrica 974 01 Banská Bystrica Slovakia
        • 00652709
        • Riaditeľ: Mgr. Michal Chrenka Zástupkyňa riaditeľa pre ZŠ: Mgr. Zlatica Mečiarová Zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: Mgr. Danica Tesáková Vedúca ŠKD: Adela Saksová Vedúca jedálne: Dominika Róthová
    • Staňte sa naším fanúšikom