• Novinky

            • DVÍHAME KOTVY – 3.A

            • A je to tu. Už sa to stalo. Naša loď BIELA PERLA zodvihla kotvy a opustila prístav. Šťastne sme vyplávali a tešíme sa čo nové zistíme, zažijeme, dozvieme sa i  vymyslíme na našej spoločnej plavbe. Posádka v zložení kapitán, kormidelníci, prvá pomoc, kuchári, kontrolní dôstojníci, upratovači, rybári a hliadkári je pripravená na plnenie úloh. Tak si držme palce a veríme, že spoločne v júni doplávame naspäť a šťastne do prístavu J.

          • Škola v pohybe - Európsky týždeň športu
            • Škola v pohybe - Európsky týždeň športu

            • Myšlienku Európskeho týždňa športu, cieľom ktorého je nabádať k pohybu a zdravému životnému štýlu celoročne, podporila aj naša základná škola. Všetci od prvákov až po deviatakov, učiteľov nevynímajúc, sme sa zapojili a na nejaký čas sa stali ŠKOLOU V POHYBE. „Škola v pohybe – 45-minútovka“, pod takouto taktovkou sme odštartovali štafetový beh našim mestom presne 23.9.2021. Potleskom a povzbudzovaním sa pripájali aj náhodní okoloidúci. Radosť z pohybu vyjadrili naši žiaci aktívnym zapojením sa do behu, a tak prispeli k zlepšeniu nielen svojho zdravia, ale aj svojej kondície, vzájomnej spolupráce a v neposlednom rade k odbúraniu stresu. Pevne veríme, že takéto športové spestrenie bežného vyučovania si v budúcnosti ešte zopakujeme.

              Krátke video z tejto akcie si môžete pozrieť nižšie:

            • Sme súčasťou Zmudri do škôl...

            • Akým spôsobom sa deti učia nám nie je ľahostajné a preto so skvelými videami, metodikami budeme využívať bádateľsky orientované vyučovanie so skvelým programom Zmudri do škôl, ktorého sme súčasťou.

            • Taška sv. Vincenta

            • Pred sviatkom sv. Vincenta, ktorý slávime 27.9. bude prebiehať na našej škole
              2. ročník dobrovoľnej akcie pod názvom „TAŠKA sv. VINCENTA “.
              Pripomíname, že ide o zbierku trvanlivých potravín prípadne drogérie a oblečenia
              (ponožky,rukavice,čiapka, šál) pre ľudí z Banskej Bystrice, ktorí sú v hmotnej núdzi
              a sú odkázaní na pomoc tých, ktorí sa majú s čím rozdeliť. Žiaci dostanú v škole
              prázdnu igelitku s heslom sv.Vincenta „Láska je neustále vynaliezavá “ a môžu ju
              s pomocou rodičov naplniť a priniesť do školy na prvé poschodie do 28.9.2021.
              Akciu ukončíme školskou sv.omšou, ktorá sa uskutoční v stredu 29.9. 2021 o 7.45
              hod. Vyzbierané dary odovzdáme pátrom Spoločnosti sv. Vincenta de Paul, ktorí ich
              rozdelia tým, ktorí to potrebujú.

              Vopred zo srdca ďakujeme za Vašu štedrosť.
              Kolektív učiteľov

            • OZNAM

            • Milí rodičia,

              prevádzka školy je zabezpečená od 7:00 pre I. stupeň a od 7:30 pre II. stupeň. Ranný školský klub kvôli opatreniam proti oochoreniu COVID19 zatiaľ neotvárame. Prevádzka ŠKD je do 16:00.

            • Opatrenia proti šíreniu ochorenia COVID-19 na škole

            • Milí rodičia, 

               

              na ochranu zdravia proti šíreniu ochorenia COVID-19 na škole, škola používa Školský semafor pre šk. rok 2021/2022.

              Najdôležitejšie z nich:

              1. Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezinfekčnosti“ žiaka (príloha č.1). Žiak s príznakmi musí zostať doma.
              2. Ak sa v triede vyskytne žiak alebo zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, pôjdu žiaci z triedy do 14-dňovej karantény (okrem  tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény). Ak sa osoba pozitívna na ochorenie  COVOD-19 vyskytne v domácnosti žiaka, zostáva v karanténe len tento žiak. Jeho trieda pokračuje v prezenčnom vyučovaní.
              3. Výnimku z karantény v triede si môžu uplatniť:                                                                                                - žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID19 za posledných 180 dní                                                                - plne zaočkovaní alebo žiaci zaočkovaní jednou dávkou do 180 dní od prekonania ochorenia COVOD19
              4. Rodič môže svojím rozhodnutím  ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia, musí predložiť „Potvrdenie o chorobe“ od detského lekára.
              5. Rodič má nárok na ošetrovné (OČR), ak riaditeľ školy alebo regionálny úrad verejného zdravotníctva rozhodol o prerušení  vyučovanie v triede žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenie detského lekára.

               

              Školský semafor

              Príloha č. 1 – Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti 

              Príloha č. 1a - Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti návštevníka

              Príloha č. 2 – Oznámenie o výnimke z karantény 

               

            • Nový školský rok 2021/2022

            • Milí žiaci a rodičia,

              nový školský rok začína slávnostnou svätou omšou vo farskom Kostole Nanebovzatia Panny Márie vo štvrtok  2. SEPTEMBRA 2021 o 9.00 hod.

              Po sv. omši sa žiaci presunú do tried, kde dostanú od triednych učiteľov rozvrh hodín a pokyny na ďalší deň. 

              Rodičia žiakov prvého ročníka budú mať rodičovské združenie. V rámci prevencie ochorenia COVID-19 bude možná účasť len jedného rodiča

              Za účelom udržať bezpečné prostredie v našej škole nie je umožnený vstup do priestorov školy rodičom detí z iných ročníkov. Ďakujeme, že to rešpektujete.

              Obedy sa začnú vydávať až od piatku 3.9.2021

              Počas vyučovania a prítomnosti v škole je nutné dodržiavať zásady udržania bezpečného prostredia podľa pokynov Ministerstva školstva. Upozorňujeme, že je povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest rúškom, šálom alebo šatkou pre všetky deti a zemestnancov školy.

               

              Ďakujeme, že sa budeme spoločne snažiť udržať prezenčné vyučovanie v škole čo najdlhšie.

               

              Mgr. Michal Chrenka - riaditeľ ZŠ s MŠ Štefana Moysesa

               

               

            • Koncoročný výlet v Zveroparku

            • Tento školský rok sa všetky triedy prvého stupňa a 6. ročníka zhodli na rovnakom mieste koncoročneho výletu. Stal sa ním Zveropark pri Žarnovici. Okrem prehliadky zvierat a rozprávkových bytostí si mohli zajazdiť na vláčiku a zaskákať na nafukovacích hradoch. Niektoré triedy sa cestou späť zastavili na Zvolenskom zámku, kde ich v exteriéri čakali zaujímavé aktivity.

            • Záhadná cesta do stredu mesta

            • V rámci vlastivedy integrovanej do Celoročnej témy v podtéme Záhadná cesta do stredu mesta sa žiaci tretieho ročníka zoznamovali s minulosťou i súčastnosťou svojej obce. Navštívili múzeum v Matejovom dome, Radnicu i Hodinovú vežu. Ratovali Cesnaka, významného  richtára v mestskej hre so sprievodcom, súčasťou ktorej bola prehliadka historických pamiatok mesta. Do triednej fotografickej súťaže s názvom Moja Bystrica žiaci prispeli fotografiou nášho mesta, ktorej sa sami stali súčasťou.

            • EXPERT geniality show

            • Niektorí žiaci z druhého stupňa sa zúčastnili celoslovenskej vedomostnej  súťaže EXPERT geniality show. Žiaci mali možnosť prejaviť svoje kvality i zažiť pocit výnimočnosti v téme, ktorá ich baví. Mali príležitosť precvičiť si schopnosť čítať s porozumením, logické myslenie, správny úsudok a pripraviť sa na dôležité testovania.

               

              V prvej štvrtine najúspešnejších na Slovensku sa umiestnili v jednotlivých kategóriách:

               

              Päť jazykov kultúry: Sebastián Bečka, Hanka Hajkovská

              Ako funguje svet: Dominik Žiga

              Tajomstvá prírody: Timotej Regináč

               

              Blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov!

            • Deň rytierov a dvorných dám

            • Vo štvrtok 24.6. sa v  tretej triede uskutočnil tematický Deň rytierov a dvorných dám.  Žiaci sa oboznámili s etiketou dvornej dámy a rytierskymi cnosťami. V rámci prípravy zvládli spoločný stredoveký tanec, zahrali si šach, trénovali sa v súboji, vo vedení dialógu a skladaní básní. Na záver boli slávnostne pasovaní za rytierov a dvorné dámy.

            • Uspešní riešitelia Pytagoriády v okresnom kole

            • 1.  stupeň:

              Kategória P3: Lucia Šajgalíkova, Karol Mikolaj, Chiara Lafférsová z 3.A

              Kategória P4: Lukáš Gyulai, Zina Guttenová, Michal Siman, Simona Šubová,

                          Filip Zelený

               

              2.    stupeň:

              Kategória P5: Sebastián Bečka z 5.A

               

              Blahoželáme!!!

            • Úspešní riešitelia okresného kola matematickej olympiády

            • Našu školu úspešne reprezentovali naši žiaci na okresnom kole matematickej olympiády. V kategórii Z 5 sa stala úspešnou riešiteľkou Lucia Kosková z 5.B triedy a úspešnými riešiteľmi v kategórii Z7 boli Timotej Regináč Richard Žabka zo 7. ročníka. Blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov!

            • Celoslovenská matematická súťaž MAKSÍK

            • Viacerí žiaci 2. – 4. ročníka, našej školy sa zapojili do celoslovenskej matematickej súťaže MAKSÍK, kde sa deti učia nielen logicky myslieť, ale aj čítať s porozumením. Najlepšie výsledky dosiahol MICHAL SIMAN zo 4. B triedy.

              Blahoželáme!

            • Vedecká expedícia

            • V pondelok 21.6.2021 sa uskutočnila vedecká expedícia na Starých Horách. Výskumníci z 2.A a 6.A triedy spoločne prebádali lesný náučný chodník.

              Cieľom tohto partnerského vyučovania bolo získavanie nových vedomostí aktívnou formou s prvkami bádateľského vyučovania. Žiaci pracovali v skupinách v zložení šiestak a druhák. V pracovných listoch, ktoré boli mimochodom náročné a rozsiahle, nielen dopĺňali, spájali, kreslili, riešili prešmyčky, tiež sa stretli s úlohami tvorivého písania a popri tom všetkom hľadali aj odpovede na problémové prírodovedné otázky. Žiaci si vzájomne odovzdávali a získavali vedomosti od členov svojej skupiny.

              Expedícia bola úspešná nielen z hľadiska získania a upevnenia teoretických poznatkov, ale aj z hľadiska budovania vzájomných medzitriednych vzťahov, zodpovednosti za seba a iných a v neposlednom rade aj rozvoj zručností.

            • Televízia Lux a Rádio Lumen

            • V dňoch 16. a 18.6.2021 sa žiaci 5.A a 5.B triedy zúčastnili v rámci hodiny dejepisu exkurzie do TV Lux a Rádia Lumen. Odniesli si veľa zaujímavých informácií o práci týchto médií.

              Na tomto odkaze si môžete pozrieť aj výsledok mediálnej práce našich piatakov. 

      • Prihlásenie

      • Kontakt

        • Základná škola s materskou školou Štefana Moysesa
        • riaditeľ +421 48 415 34 29; sekretariát +421 48 415 34 60; ekonómka +421 48 415 48 47 personalistka +421 48 415 47 29; materská škola +421 48 420 44 20; Cirkevná šk. jedáleň +421 48 415 48 47;
        • Nám. Š. Moysesa 23, 974 01 Banská Bystrica 974 01 Banská Bystrica Slovakia
        • 00652709
        • Riaditeľ: Mgr. Michal Chrenka Zástupkyňa riaditeľa pre ZŠ: Mgr. Zlatica Mečiarová Zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: Mgr. Danica Tesáková Vedúca ŠKD: Adela Saksová Vedúca jedálne: Dominika Róthová
    • Staňte sa naším fanúšikom